FATİH Projesi bu yıl Antalya'da 87 okulda uygulanacak

Antalya'da bu yıl 87 ortaöğretim okulu Eğitimde Fırsatları Arttırma Teknolojiyi İyileştirme Hareketi (FATİH) Projesi kapsamına alındı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Haziran 2012 21:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konuyla ilgili Antalya Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre projeye pilot uygulama olarak seçilen üç okuldan; Döşemealtı Halil Akyüz Anadolu Lisesi, Muratpaşa Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi ile Konyaaltı Dr. İlhami Tankut Anadolu Lisesi'nde alt yapı çalışmaları tamamlandı. FATİH Projesi uygulamaları kapsamında 4 Haziran 2012 günü başlayan öğretmen eğitimlerini Muratpaşa Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi ile Döşemealtı Halil Akyüz Anadolu Lisesi tamamladı. Konyaaltı Dr. İlhami Tankut Anadolu Lisesi'nde görevli öğretmenlerin eğitimleri ise 15 Haziran 2012 günü tamamlanacak

Açıklamada üç pilot okul dışında kalan, 84 ortaöğretim okulundaki altyapı çalışmaları ile bu okullarda görevli öğretmenlerin eğitimlerinin Eylül ayına kadar biteceği belirtildi.

FATİH Projesi ile 87 okulda görevli öğretmen ve yaklaşık 13 bin lise 9. sınıf öğrencisine e-kitap (tablet bilgisayar) dağıtımı yapılacak. 87 okuldaki her dersliğe panel tipi etkileşimli akıllı tahta, her okula çok fonksiyonlu yazıcı, doküman kamera, yüksek hızda internet bağlantısı sağlanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber